Dėl komandiruočių

2024-04-23 16:12 VardukePavarduke
Sveiki,
turime tokią situaciją, jog vienas mūsų darbuotojas didžiają laiko dalį praleidžia užsienyje - ten gyvena ir dirba mums nuotoliu. Dabar norime pakeisti jo darbo režimą į darbą nuotoliu, nurodant, kad darbas iš bet kur bus laikomas nuotoliniu darbu. Taip pat esmė ta, kad pagal faktą tas darbuotojas piktnaudžiauja komandiruotėmis -- informaciją už jas pateikia po dviejų, trijų mėnesių, tos išvykos ir kelionės jo forminamos kaip komandiruotės, bet ar jos yra naudingos įmonei, klausimas, nes nebūna niekad derinamos. Ir mes norime priede nusimatyti, jog, kaip minėjau, bet koks bet kur darbas yra laikomas nuotoliniu darbu (tuo tarp eilučių pasakant, kad nelieka komandiruočių); kad yra apmokamas tik atvykimas išvykimas į būstinę ir kad komandiruotės yra galimos tik gavus išankstinį direktoriaus leidimą ir dokumentai už juos gali būti teikiami iki ataskaitinio laikotarpio pabaigos.
Nežinau, ar aiškiai išdėsčiau, bet kaip manote, ar toks variantas įmanomas? Jei ne, kaip tai nurodyti, kad nepažeisti DK.
Dėkoju, jei turėsite pastebėjimų.
Elste Elste 27292
2024-04-24 12:34 Elste
Variantas įmanomas ir būtinas, ir sveikntinas.
Darbo sutartyje numatote darbo pobūdį, kad tai nuotolinis darbas, darbo vieta - laisvai pasirenkama, bet kuri patogi darbuotojui vieta.
Ir dar galite konkrečiai nustatyti, kuriomis mėnesio ar savaitės dienomis, nuo kelintos iki kelintos valandos privalo būti ofise, tokiu tai adresu.

Viskas - jokių komandiruočių nieko.

Iš kurios pasaulio dalies, ar Lietuvos kaimo, ar iš kitos gatvės prisistatysi - ne darbdavio reikalas.
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui